Wijngaard de Plack

Voorgeschiedenis:

De boerderij en landerijen zijn sinds 1854 in de familie. Van oorsprong is boerderij de Plack een gemengd bedrijf. Het familiebedrijf  bestond uit akkerbouw, koeien, kippen en varkens. Sinds 1975 is mijn vader Hein Grutters  op de Plack gestart met Pluimvee. Vanaf 1978 is de boerderij een opfokkippenbedrijf geworden. In 1999 heb ik, John Grutters het overgenomen samen met mijn vrouw Virginie en zijn doorgegaan met volière opfok. De kippenschuren zijn toen volledig aangepast. Ons gezin woont sinds 2003 op het bedrijf.

Na een wijnreis en symposium in 2005 zijn wij erg enthousiast geraakt en zijn we met vijf andere agrariërs dit wijnproject gestart. Hiermede is ook de keuze gemaakt om de toeristische tak aan ons bedrijf te binden

Vanaf april 2006 hebben we een 0,75 hectare grote natuur getrouwe wijngaard in Groesbeek aangelegd met de rode rassen Regent en Cabernet Noir. In het voorjaar van 2009 hebben we de Cabarnet Blanc aangeplant en in 2015 hebben we de wijngaard uitgebreid naar 1,5 hectare met Johanniter, Helios, Cal06 en Pinot Gris.
Voor mij is het onderhouden van de wijngaard een deel van mijn dagtaak en Virginie helpt daarbij.
De wijngaard is gelegen in het Groesbeekse kerkdorpje “de Horst”in Groesbeek, aan de voet van het uitgestrekte Reichswald op 10 km van Nijmegen.

Betsy’s kip van de Plack

Mijn andere dagtaak is de pluimveetak met vleeskuikens Beter Leven op ons bedrijf. Door onze bezoekers kwamen we erachter dat mensen niet meer weten waar producten vandaan komen en ook niet dat de boer met passie werkt en ten alle tijden zijn best doet om een mooi en gezond product op de markt te brengen.

Daarom zijn wij in 2017 overgestapt naar het Beter Leven vleeskuiken met een overdekte buitentuin en zichtstal .Niet zomaar een kippetje maar een echte Groesbeekse  buiten kip met een natuurlijk leven en dat proef je.

Geeft de ouderwetse verfijnde smaak van “de kip van vroeger” , volgens kenners: smakelijk en mals vlees uit grootmoederstijd.